MailControl not showing From address.

Discuss the ConfigServer MailScanner Front-End script
Post Reply
Sergio
Junior Member
Posts: 1461
Joined: 12 Dec 2006, 14:56

MailControl not showing From address.

Post by Sergio »

Hi.
On some emails the "From Address" are shown in blank, please see the image:
https://ibb.co/MNWQczf

Checking on the headers of the emails that show this behavior I see:
Received: from netman.individualpool.net ([93.119.106.16]:34528 helo=zlm0.lclbgdzb.com)
by xxxxx.yyyyyyy.zzz with esmtp (Exim 4.93)
id xxxxxx-yyyyy-zz
for xxxxx@yyyyy.zzz; Sun, 31 May 2020 xx:yy:zz -xxxx
MIME-Version: 1.0
Message-Id: <tinmarindedospingue@adidanos.com>
From:=?UTF-8?B?SGFyZCBFcmVjdGlvbnMg?= <info@adidanos.com>
Subject:=?UTF-8?B?W1BlcmZvcm1hbmNlIEJyZWFrdGhyb3VnaF0gVHJpYmFsIHNlY3JldCBob2xkcyBrZXkgdG8gcmV2ZXJzaW5nIGxpbXBuZXNz?=
Reply-To: reply_to@adidanos.com 2221001, 581
Looks like the UTF-8 is not working on the "From:" line

But the decode is working on the subject as MailControl shows:
[Performance Breakthrough] Tribal secret holds key to reversing limpness

Could it be that the UTF-8 email address is set in white on purpose?
Or, the UTF-8 doesn't work on the "From:" address?

Sergio
ForumAdmin
Moderator
Posts: 1504
Joined: 01 Oct 2008, 09:24

Re: MailControl not showing From address.

Post by ForumAdmin »

I've just looked into this for a few hours :)

MailScanner only uses the sender address in from. This is the address added by the mail server when the email is received during the SMTP protocol exchange. It never uses the From: header field in an email for the from address. The reason it is blank is if there is no sender address (usually seen as envelope-from in the headers) for some reason. This is simply how MailScanner works and so you will not see the From: field used in either MailScanner or MSFE.
Sergio
Junior Member
Posts: 1461
Joined: 12 Dec 2006, 14:56

Re: MailControl not showing From address.

Post by Sergio »

Thank you for answering,
Sergio
Post Reply